Posredovanje u prometu nekretnina

HPB Nekretnine, između ostalog, pruža usluge posredovanja u prometu nekretnina. Visoko educirani stručnjaci svojim profesionalnim pristupom, olakšati će Vam posao prometa nekretnina, počevši od trenutka kada se stvorila ideja za prometom, sve do konačne realizacije.
Vođeni idejom „najjednostavnija rješenja", problemima pristupamo detaljno i predano, te učinkovito dolazimo do optimalnih rješenja. Agenti za nekretnine posjeduju licencu, te je cjelokupno poslovanje posredovanja usklađeno sa Zakonom o posredovanju u prometu nekretnina (NN 107/07) i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu nekretnina (NN 144/2012).
Svojim dosadašnjim radom, stekli smo mnoga iskustva na turbulentnom hrvatskom tržištu, te se unatoč krizama vrlo efikasno probijamo svojom učinkovitošću, profesionalnim pristupom, educiranim i ljubaznim kadrom, pronalazeći rješenje na svaki upit.

Najsigurniji i najisplativiji način poslovanja nekretninama na tržištu, preporuča se posredovanjem provjerene Agencije, a upravo HPB Nekretnine kao potpisnik Kodeksa etike u poslovanju i Pravila poslovanja pri Hrvatskoj Gospodarskoj Komori, te svojim iskustvom to za Vas i obavlja.

Hrvatska poštanska banka financira svoje klijente, a HPB Nekretnine obavlja financijski nadzor projekta, vrši procjene i revizije, te posreduje na isključivoj razini u prodaji financiranih nekretnina. Tako je krajnjem korisniku, kupcu te nekretnine, omogućen najbrži i najsigurniji uvid u projektnu dokumentaciju, te je osigurana usluga na najvišoj razini, kao i krajnji proizvod najbolje kvalitete.

Usluge posredovanja nudimo u dva oblika:

1. Isključivi ugovori o posredovanju

  • kod koje prodaju nekretnina rade samo HPB Nekretnine, te isključuju bilo koju drugu agenciju ili osobu, osim samog Prodavatelja da obavlja prodaju. Kod prodaje svake nekretnine imaju pravo na naplatu provizije u iznosu od 2 % + PDV od kupoprodajne cijene, odnosno prema potpisanom Ugovoru o posredovanju. HPB Nekretnine izrađuju predugovor i ugovor o kupoprodaji, te prateću dokumentaciju (brisovna očitovanja, tabularne izjave…). Ugovorom se definiraju marketinške aktivnosti oglašavanja i prezentacije nekretnina. Ukoliko kupac kupuje nekretninu kreditom HPB-a, HPB Nekretnine mogu sudjelovati u bržoj realizaciji istih te omogućiti izradu procjena kupljenih nekretnina u vrlo kratkom roku.

2. Klasični ugovor o posredovanju

  • u kojem je moguće da prodaju nekretnina radi više agencija. Ovakav Ugovor predviđen je za sve one projekte koji nisu financirani od strane HPB kao poslovne Banke Kreditora. Provizija od 2 % + PDV (ili provizija definirana Ugovorom) naplaćuje se za svaku prodanu nekretninu s naše strane. Ovakva vrsta zastupanja osigurava nastojanje dovođenja u vezu kupca i prodavatelja te posredovanje među njima.

U oba načina, našim klijentima ostavljamo mogućnost posebne provizije koju bismo napatili u umanjenom iznosu Prodavatelju u onim slučajevima kada nam sam Prodavatelj dovede kupca, a sve ostalo obavimo mi kao agencija (potpisivanje predugovora, Ugovora…).

Kako bi mogli što kvalitetnije prezentirati Vašu nekretninu, odnosno s Vama sklopiti Ugovor o posredovanju, potrebno je da nam stavite na raspolaganje sljedeću dokumentaciju:

  • vlasnički list
  • kopiju katastarskog plana
  • urbanističke uvijete ili izvod iz prostornog plana iz kojeg je vidljivo što je predviđeno za predmetnu lokaciju ( ukoliko se radi o zemljištu ), lokacijsku ili građevinsku dozvolu
  • detaljni opis nekretnine ( podaci o kvadraturi, tlocrti... )
  • fotografije nekretnine
  • ostale podatke ukoliko ih imate i važni su za predmetnu nekretninu
HPB Nekretnine
Korisni sadržaji u prometu nekretnina
Zakoni, Pravilnici i Uredbe
Registar posrednika
Imenik agenata
Vrste ugovora

Kontakt osoba za promet nekretninama

Maja Finta
maja.finta@hpb.hr
tel: 01 555 3925

HPB Nekretnine
Amruševa 8
HR-10000 Zagreb
hpb.nekretnine@hpb.hr

 /**/
Molimo unesite informacije

Ime: E-mail:

E-mail adrese prijatelja

Prva e-mail adresa Druga e-mail adresa

HPB Nekretnine
Molimo unesite vaše ime
HPB Nekretnine
Molimo unesite barem jedan prijateljev e-mail
Kreditni kalkulator
Kredit —Kredit—
Iznos kredita
Broj mjeseci otplate
Kamatna stopa
Anuitet

 

Informacija je isključivo informativna i ničim ne obvezuje Banku.