O nama

Obratite nam se s povjerenjem, nudimo vam usluge od procjene do kupnje nekretnine.

Društvo HPB-nekretnine d.o.o. član je Grupe Hrvatske poštanske banke, zajedno s HPB Investom. Osnivač i 100-postotni vlasnik Društva je Hrvatska poštanska banka. HPB-nekretnine osnovane su 26. srpnja 2005. godine kao specijalizirano društvo za promet nekretninama i graditeljstvo. Naše usluge pružaju vrsni profesionalci i stalni sudski vještaci za procjenu nekretnina. Kao potpisnici Kodeksa etike u poslovanju i Pravila poslovanja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori garantiramo kvalitetu i najbolje rezultate u suradnji s nama.

HPB-nekretnine ponosan su član Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Tri osnovne djelatnosti HPB-nekretnina:

Što vam nudimo?

  • Procjene tržišne vrijednosti nekretnina
  • Financijski nadzor
  • Posredovanje u prometu nekretnina
  • Studije isplativosti
  • Ostale usluge u vezi nekretnina

Uprava

Petra Škevin

direktorica

mr. sc. Petra Škevin, dipl.ing.arh. direktorica je HPB-nekretnina d.o.o., članice Grupe Hrvatske poštanske banke.

Pored navedenog, predsjednica je Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, udruge koja promiče zelenu gradnju i dio je mreže Svjetskih saveza za zelenu gradnju koji djeluju u 73 zemalja.

Obrazovanje

Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1998. godine. U lipnju 2011. godine magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na znanstvenom poslijediplomskom studiju Marketing.

Karijera

Kao apsolventica započinje raditi u Zavodu za urbanizam i prostorno planiranje na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kod prof.dr.sc. Olega Grgurevića gdje radi do 2001. godine. Tokom tog perioda sudjeluje u izradi i postupcima donošenja velikog broja prostornih planova uređenja općina i gradove, urbanističkih planova uređenja i detaljnih planova uređenja.

Od 2005. do 2015. godine bila je članica Uprave društva Filipović poslovno savjetovanje d.o.o. Osnovna djelatnost bila je savjetovanje u projektima razvoja komercijalnih nekretnina te organizacija Međunarodnih godišnjih konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, u čijem radu sudjeluje i danas kao predavač i moderator. Na 14. Godišnjoj konferenciji koja se održava 24. i 25. travnja 2018. godine moderirat će panel pod nazivom „Realizacija velikih projekata i modeli financiranja zelene gradnje“.

Autorica je knjige „Utjecaj i važnost lokacije uredskog prostora na imidž poduzeća“ koja se temelji na njezinom magistarskom radu u sklopu kojeg je provela istraživanje o zagrebačkom tržištu uredskog prostora. Svrha istraživanja bila je istražiti kako uredski prostor utječe na imidž poduzeća, istražiti utjecaj i važnost lokacije uredskog prostora na imidž poduzeća te druga pitanja vezana za odabir i uređenja uredskog prostora. Knjiga je obavljanja u travnju 2012. godine, a izdavač je Filipović poslovno savjetovanje d.o.o.

Petra je gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kolegiju Urbana ekonomika. Predavala je na većem broju stručnih i znanstvenih konferencija i skupova u Hrvatskoj i regiji, kao što su Holcimovi hrvatski forumi o održivoj gradnji i Trg nepremičnin u Ljubljani.

Nadzorni odbor

David Tomašek – predsjednik Nadzornog odbora
Mato Filipović – zamjenik predsjednika Nadzornog odbora
Danijel Grubiša – član Nadzornog odbora